Makaronų, špinatų ir klementinų salotos
Suteikite savo gyvenimui naujų skonių! Makaronų, špinatų ir klementinų salotos į jūsų virtuvę įneš egzotiškų kvapų. Vos vienas kąsnelis klementino su Terijaki padažu leis jums pasijausti taip, lyg būtumėte egzotiškoje rytų šalyje. Skanaus!
Reikės:

• 200 g farfalle makaronų (kaspinėlių);
• 120 g špinatų lapų;
• 65 g džiovintų spanguolių;
• 45 g kedrų riešutų;
• 2 mandarinų (geriausiai tiks klementinai, nes jie neturi sėklyčių);
• 30 g kalendros.

Padažui:

• 75 ml Terijakio padažo;
• 75 ml ryžių acto;
• ½ arbat. šaukšt. česnako miltelių;
• ¼ arbat. šaukšt. druskos;
• ¼ arbat. šaukšt. pipirų;
• 1 valg. šaukšt. cukraus;
• 115 ml aliejaus.


Pagaminimas:
Makaronus virkite pasūdytame vandenyje apie 10 minučių, nukoškite ir leiskite jiems atvėsti. Atskirame dubenyje sumaišykite visus padažo ingredientus. Į lėkštę dėkite špinatus, pravėsusius makaronus, smulkintą kalendrą ir mandarinų skilteles. Viską apšlakstykite padažu. Keptuvėje pakepinkite riešutus ir jais papuoškite salotas. Ant viršaus pabarstykite džiovintomis spanguolėmis. Skanaus!
Savo pirkėjams siekiame užtikrinti tik aukščiausios kokybės asortimentą, todėl BON VIA vaisiai ir daržovės IKI lentynas pasiekia tik jų sezono metu – tuomet, kai jų skonis ir išvaizda atitinka mūsų keliamus aukščiausius kokybės reikalavimus.