Greipfrutų krembriulė
Kada nors svarstėte, ką reiškia patirti dangišką palaimą? Išbandykite greipfrutų krembriulė. Purios vanilės tekstūra puikiai dera su rūgščiomis greipfruto natomis. Tiesiog tobulas skonis!
Reikės:
2 greipfrutų;
6 kiaušinių baltymų;
50 g cukraus;
300 ml grietinėlės;
4 valg. šaukšt. greipfruto sulčių.

Pagaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 140 °C. Perpjaukite greipfrutus per pusę, išspauskite sultis ir atsargiai pašalinkite minkštimą (žievelių dar prireiks). Grietinėlę su cukrumi supilkite į gilesnę keptuvę ir pakaitinkite, tačiau neleiskite užvirti. Šį mišinį sumaišykite su kiaušinių baltymais ir viską gerai išsukite. Ten pat supilkite ir greipfrutų sultis, viską darsyk gerai išmaišykite. Gautą masę supilkite į po spaudimo likusias greipfrutų žievelių puseles. Sudėkite jas į troškintuvą su vandeniu - greipfrutai turėtų būti iki pusės apsemti vandeniu. Pašaukite troškintuvą į orkaitę ir leiskite virti apie 45 minutes. Kai puselės atvės, įdėkite jas į šaldytuvą ir palikite bent keletui valandų. Atšalusius greipfrutus pabarstykite cukrumi. Tuomet imkite atviros ugnies degiklį ir laikydami jį kelis centimetrus nuo cukraus deginkite paviršių. Kai cukrus taps gražios auksinės spalvos, sustokite. Leiskite karamelei susitingti ir po kelių akimirkų galėsite mėgautis desertu.
Savo pirkėjams siekiame užtikrinti tik aukščiausios kokybės asortimentą, todėl BON VIA vaisiai ir daržovės IKI lentynas pasiekia tik jų sezono metu – tuomet, kai jų skonis ir išvaizda atitinka mūsų keliamus aukščiausius kokybės reikalavimus.