Mangų Pavlova
Ryški it saulė Pavlova praskaidrins net ir niūriausią dieną. Pajuskite, kaip puikiai dera citrininis vaisių kremas prie traškios šio deserto tekstūros ir mėgaukitės kiekvienu kąsneliu.
Reikės:
• 6 kiaušinių baltymų;
• 300 g granuliuoto cukraus;
• 1 arbat. šaukšt. citrinų sulčių;
• 1 arbat. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
• 1 mango vaisiaus.

Pagaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 130 °C naudodami karšto oro ventiliatoriaus režimą. Maišykite kiaušinių baltymus plaktuvu kol konsistencija pasidarys tiršta. Į masę po truputį berkite cukrų ir maišykite, kol subersite jį visą.
Į tešlą berkite kukurūzų krakmolą ir supilkite citrinų sultis. Viską gerai išmaišykite. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir ant jo iš masės formuokite pyragaičius. Temperatūrą sumažinkite iki 100 °C ir kepkite apatinėje orkaitės dalyje 85 minutes. Būkite atidūs, stebėkite, kad pyragaičiai nesudegtų.
Iškeptiems pyragaičiams leiskite atvėsti uždarytoje orkaitėje. Po valandos ištraukite juos iš orkaitės ir palikite kambario temperatūroje. Kol pyragaičiai vėsta, pasiruoškite kremą.

Kremui reikės:

• 2 kiaušinių;
• 2 kiaušinių baltymų;
• 200 g granuliuoto cukraus;
• 150 g šalto sviesto supjaustyto gabalais;
• 120 ml citrinų sulčių.

Pagaminimas:
Sumaišykite kiaušinius, kiaušinių baltymus, cukrų ir citrinų sultis. Dubenį su kremu dėkite ant kaitros ir kaitinkite vidutinėje temperatūroje, kol ištirps cukrus. Ten pat dėkite 3-4 sviesto gabaliukus, pamaišykite kol sviestas ištirps. Kaitinkite kremą apie 4-5 minutes, kol masė pasidarys tirštos konsistencijos. Dabar nulupkite mangą ir skustuku supjaustykite jį labai plonais griežinėliais. Užpilkite kremo ant kiekvieno pyragaičio, dėkite mango skilteles ir papuoškite mėtų lapeliais.
Savo pirkėjams siekiame užtikrinti tik aukščiausios kokybės asortimentą, todėl BON VIA vaisiai ir daržovės IKI lentynas pasiekia tik jų sezono metu – tuomet, kai jų skonis ir išvaizda atitinka mūsų keliamus aukščiausius kokybės reikalavimus.