Vištiena su medumi aplietomis kriaušėmis
Tai neabejotinai aplodismentų vertas patiekalas! Šis vištienos receptas išties paprastas ir puikus, todėl ne tik nustebinsite šeimą ar draugus, bet ir pelnysite šefo titulą.
Reikės:
2 vnt. vidutinio dydžio vištienos krūtinėlių;
½ svogūno (supjaustyto kubeliais);
2 valg. šaukšt. sviesto;
2 valg. šaukšt. čiobrelių;
1 kriaušės (supjaustytos plonomis skiltelėmis);
120 g medaus;
30 g pekano riešutų.

Pagaminimas:
Pirmiausia, įkaitinkite orkaitę iki ki 190 °C. Išlydykite sviestą keptuvėje, kurią galėtumėte įdėti į orkaitę. Vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai per pusę, kad gautumėte plonesnius kepsnelius. Vištieną iškepkite kartu su svogūnais, 3-4 minutes kepdami kiekvieną kepsnelio pusę. Vištieną pabarstykite čiobreliais, įdėkite į orkaitę ir kepkite 10 minučių.
Pekano riešutų glazūra:
Sumaišykite medų, pekano riešutus, druską, pipirus ir čiobrelius. Iš orkaitės ištraukite keptuvę, kriaušių skiltelėmis užklokite vištieną ir užpilkite riešutų glazūra. Keptuvę įdėkite atgal į orkaitę dar 15-17 minučių arba kol mėsa iškeps.
Savo pirkėjams siekiame užtikrinti tik aukščiausios kokybės asortimentą, todėl BON VIA vaisiai ir daržovės IKI lentynas pasiekia tik jų sezono metu – tuomet, kai jų skonis ir išvaizda atitinka mūsų keliamus aukščiausius kokybės reikalavimus.